<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6104999151148383344\x26blogName\x3dOver+the+Edge\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://petrareza.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://petrareza.blogspot.com/\x26vt\x3d-3967951456989083891', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Erafm. Rentak muzik terbaik!

Wednesday, June 30, 2010
Call time terbaek kul 11.30am. Setup studio yg berada dibelakang KLCC. Duit bersepah. !st time jadi AD.. Hahahaha. Giler. Cam org sakai je. Skrg baru tau cam mne susah keje dlm industri. Huhuhuh... Ape pun semu berjalan lancar coz xde traffic light pun. Hahahah. Yang ada pun kon-kon ditepi jalan.. Hahahhah. tvc nie bakal kuar xlama lagi. Enjoy!!









YEahhhhh...

Ari ni ada shoting untuk Era.fm!!!!! Yahooo

Penghargaan

Wednesday, April 14, 2010

Yup! Appreciation! The most honor thing yg semua org nak. Ape benda yg kita buat, xkira la besar kecik, yg penting mesti appreciate ape yg kite buat. Something just wonder npew susah sgt nak appreciate something. For us benda tu kecik, but other will thinks it as a big issues. Even gi umah kenduri kawin pun dapat bunga telur. That mean they really appreciate pada yg datang and to repay back diaorg kasi la bunga telur ( kadang-kadang gula2. Duit pun ada gak). But ada some part yg kite susah nak dpt appreciation dari org. Walaupun dah byk kali kite buat benda yg sama and hopping the same thing happen, they still dont get it. Kena cakap bahasa batu ke ape???? Sendiri mau ingat la. Kalo gi kedai mamak 2-3x, org lain dah hulur duit, so next time time kite lak kena hulur. Xberagak kalo tiap-tiap kali nak hulur. Tapi just remind our self that, we do good to people, either they treat us good or bad is up to them. Their own choice. The best part it, they will get pay back if they do bad to us. No need to wait until judgement day. Just couple minute.. Think well..

Live must go on.

Tuesday, April 6, 2010

Ape yang kite semua tahu, bahawa arallyarham abg din beramboi telah meninggalkan kite pade jumaat yang lalu. Sedih sgt rase nyer. Semua org sedih. Dia baru je nak naik dlm dunia seni ni. Dah sampai klimax. Tapi ape kan daya, Tuhan sayang dia lebih dari kite semua. Ada rahmat disebalik itu. Tapi sejak berkenal dgn abg din walaupun sekejap je, byk benda yg wa dah belajar dgn dia. Mmg byk input walaupun semua nyer dari segi lawak merapu. Lawak abg din ada class tersendiri. Xsama cam dgn org lain. Dia sentiasa je ada input.

Sewaktu ada dgn dia byk benda yang dia suke citer and byk sgt perkataan baru yang wa dgr. Misal nyer "hanjing". Abg din suke sgt sebut benda nie. Maybe sebab anjing tu terlalu direct, so dia sebut hajing. Xpun dia slalu sebut "jing". Shortcut. Yang lagi satu "international". Abg din sebenarnyer nak kita org panggil dia diva. Dia pun nak merasa jadi superstar. So dia slalu sebut "international". Abis je wat keje, "tgk, cepat je abis, aku international". Mean cara dia keje sama taraf dgn international artis.

Mmg byk benda yang abg din tinggal kan dgn wa. Dia pernah citer yang time umur dia sama dgn wa dia buat ape. Mmg sedih bila dgr citer dia. Skrg dia baru nak naik. Aku masih ingat ada 1 time tu dia ajak wa naik kete Mitshubishi baru dia. Dia citer pasal kite tu dgn wa. Since wa pun mmg minat kete. So dia slalu gak citer pasal kete tu dgn wa. Then dia bawak wa gi jalan2, then beli kan 1 team nasi ayam kukus dari mamat kat tepi jalan nie. Dia mmg xpernah kisah ape pun. Dia lalu je ingat org. Ada sorang mamat nie keje tmpt dia tapi slalu jumpa dgn abg din gak. So ada ari tu abg din ckp cian budak nie. Keje keras. Patut kena kasi naik gaji nie. Abg din lebih riasau kan org lain dari diri dia sendiri..

Kalo nak citer mmg panjang, and sure akan feeling kaw2. Ape pun wa bersyukur yg tuhan dah ketemukan aku dgn seseorang yang betul aku nak jumpa 15 tahun dlu. Walaupun sekejap je, wa dah rase kan yang dia adalah someone yang mmg xde penganti. Wa doa kan agar Allh s.w.t mencucuri rahmat keatas roh nyer dan menempatkan dia bersama dgn org yg beriman.

KUrang tidor ke?

Tuesday, March 23, 2010

Ahhh. Kekandang bila kita dah start mula buat sesuatu memang susah nak berenti. Kite pun cam tu gak la. Yela kan. Idea memang susah nak generate. Bukan selalu datang cam air. Kena perah otak nie. Kekadang rase am nak masuk je pale dlm mesin tebu. Heheheh. Tu pun kalo boleh la Hahahaha. Tapi sebenar nya, untuk menghasilkan idea yang bernas lagi ganas, anda semua perlu cukup tidow. Memang kena tidow kaw2. Tapi beragak la. Jangan sampai time keje pun nak tidow. Means kalo tidow tu, biar la sampai badan hilang letih. So when woke up badan dah selesa untuk menghasilkan sesuatu yang mengembirakan. Hehehe!!!

WOw!!!

Thursday, March 11, 2010

Did you ever wonder when suddenly someone given a present?? HAhahah. Aku surprised gak tadi. Tak budget pun dapat chocolate. Ingat kan PS3 or iPad ke kan.. Hhehehehehe.. Aku just walk around kat times tadi. Skali ada jumpa dgn sorang awek nie. Cun? Hmmmm? Leh la.. So wa ape lagi. Tegur la. Skali dia marah beb. Wa punya ayat lagi ( pantang mengalah!) Ayat-ayat, then skali invite dia lepak kedai minum...Then sembang-sembang rupa nyer dia ada hal lak. Nak kena gerak dalam kul 8. So wa pun gi la antar ( yela! Macho beb!!! Heheheh) Then sampai je port dia, skali dia kasi wa ni. Perghhhhhhh.. Packing baik nyer.....Heaven. Hahahha.. Jarang wooo dapat present cam nie. Ape pun thx sgt2!!! Xbbukak lagi nie. Sayang nak bukak. Pada awek cun yg lagi cute tu, trim kasih sgt2...Ahhh lupa.. dia marah lagi ke???? hmmm...

Yeeeeehahahahahha

Tuesday, March 9, 2010

Ahhhhhh.. Tu dia. Sambutan ulang tahun atim! Suspek la. Ini sebenarnya sorang member wa, budak umah la kata kan. Punya lan nak wat suprise party kena gi kedai makan kul 11.30 mlm. Hahaha. Secret Recepi!!! Yang datang pun kaum kerabat terdekat je. Xyah nak kecoh2 nak wat party. Kek pun seketul je. Dgn pakaian tidow nyer, semua masuk kedai wat muka selenger je. Hhahahahha

Yang best nyer semua member ada. Walau buzy mne pun diaorang semua, member2 xkan dilupakan. Dan macam adik beradik. huhuhu.. They always be when we need for each other. So bagi saper yang nak celebrate birthday tu, aku doa kan selamat dunia akhirat. Adiosa

Yup!

Thursday, March 4, 2010

Yes. Setelah kian lama menyimpan harapan negara, akhir nyer aku berjaya merembat kasut baru nie bagi menganti kan kasut ku yg dah koyak rabak ala ala kena gigit anjing. Hehehehe. Yela kan.. Kasut tu dah berkurun giler. Aku nie jenis beli barang sekali je 1 tahun. So kasut ada 1 je. Tu la pakai gi class, gi keje, gi kawin, gi cuti, gi main.. Mne xhancur kasut tu. Kalo wa letak tepi jln pun sure xde anjing pun yg nak kutip. Mmg hancur kaw2. Hehehe..

So kasut baru ni aku beli tadi kat Times Square. Hehehe. Kedai baru bukak. Rum 1st floor, dekat dgn Kfc, mengadap stage, sebelah escalator turun parking. Hahahah. Tgk design berkenan kat ati nie, ape lagi rembat dgn sebat la. Ape lagi mau tunggu. Hahaha. Kali nie nyer beli kulit. Xtau la leh tahan lama ke x. Hope so la. But kasut nie leh fit dgn semua suar yg aku ada. So no hal la kalo nak gi mne2 nanti. Hehehe

No Body Perfect

Haiya. dah lama giler aku xpost kat blog nie. Sorry guys and gurlz. Just bz this 2 week. Byk sgt keje nak kena buat. Hehehe.. How you guys so far? Good? Sama la dgn aku. Sihat je. Just this 2 week mcm2 benda dah jadi. Kejap je. Baik buruk semua ada. But yg nak keep blaming on other people?. No one perfect. Sometimes sure late when sending some goods.. For me, i no need a person that is perfect in i nyer life. Just if they can fit me, then we stay together. That it. Wat pe nak cari yg perfect. Cukup la sekadar yg tuhan dah kasi. Jaga dan nilai diri masing2. Some time wondering gak, nak cari yg perfect, but diri sendiri pun kencing senget. Adusss... Instead thinking to finding perfect person, why not improve our self to become a better person. Ayat2 ala citer Nur Kasih la pulak. Heheheh. Anyway tu je. Hope to see ya again. Have a nice week. Tatata

Mula kn hari anda dengan senyuman!!!

Monday, February 22, 2010

Mula kn hari anda dengan senyuman! Yeah!!!! Even ada problem pun, juts relax and chill out. Go makan or movie. Be cool ok. Tgk nie. Aku tgk cool giler walaupun badan tgh panas disinari cahaya matahari yg kuat giler pagi nie. Nie aku tgh godek2 photobooth kat iMac aku nie. Leh snap pic sampai 4 image. Xyah susah nak susun lik. Hehehehe Best giler.!!! Jom berphoto!!!

2nd chance!


Wake up!!!! Morning nie... Yallah.. Mengeliat tak ingat dunia. Rase nak tidor je lagi. Tak cukup tidow. Huhuhu.. Bila pikir kan hal semalam rase cam nak cari je doreamon mintak time machine. Nak kembali ke masa lampau. Betul kan ape yg dah silap. Tapi!!!!!!! Time machine xwujud. Huhuhu. tu sebab manusia kena belajar dari kesilapan. Manusia tak kan terlepasa dari buat silap. Tak kira kecik ke besar. Kenapa kite xleh nak beri peluang kepada those yg dah buat silap. Maybe diorang need time to repair them self from the mistake that they had done. For me aku slalu je maaf kan org and 2nd chance tu mmg important sgt coz aku byk gak buat silap. heheheh. So aku nak org sentiasa beri aku peluang and tunjuk ajar kalo ada tersilap ape2 pun. So yg kat luar sana tu pikir masak2 and jgn pikir masak cekodok je. Just give them 2nd chance. Tuhan sentiasa akan tolong. All the best. Adios

Be happy

Thursday, February 18, 2010


Yeah.. Be happy everyone. Kenapa nak pening kan pale? Just relax. No need to rush for anything. AKu tahu semua oranga da problem, semua orang ada masalah. Tapi jangan jadi kan ia sebagai alasan utk anda tidak bergembira. Kita sebagai manusia kena sentiasa happy. Anything anywhere. Baru la hidup leh sihat. Senyum slalu. Sedekah kan senyuman kan bagus. Yang penting adalah positif thinking. Kena slalu ingat. Positiffffff!!! Then semua ada beres. Jangan slalu pikir negatif. Bahaya. Semua problem ada penyelesaian. Cuma belum dapat ilham terbaik utk selesai kan masalah. Kena be always relax. Pergi tenang kan diri. Bukan tendang kan bibik!! Okok. Just be happy ok.

PS. Pics kat atas tu aku snap kat i-city kat Shah Alam tadi. Time tengah antar member balik Klang. Pergi la tgk. Lawa!!! Heheheh

Yg buruk itu dari diri sendiri

Wednesday, February 10, 2010


Hi.. Just come back form campus. Pretty buzy ari nie. Nak kena siap kan assignmnet before when for CNY holiday ( aku cuti ke??) Hahahah.. Ape pun byk benda terjadi kat kite selama nie. Tapi ada kah kite perasan yg sebenar nyer punca masalsh tu dari diri sendiri? Kite yg penyebab masalah kite tu. Yela kan, kalo kite xcari xkan dia leh dtg. Tapi yang pelik kan kenapa sometimes people do blame other people when ever got problem? Did they never really think properly that yang the main factor adalah dari diri sendiri? Always salah kan org lain. Dari salah kan org lain kenapa x cari jln penyelesaian utk problem. Kalo asyik bertekak then saper bila2 xkan selesai. Yela kan, yg baik dtg dari tuhan, dan yg buruk tu dari diri sendiri.. Semua org ada sifat kemarahan. Kalo yang xde tu entah la.. Ape pun sini aku nak kasi tips on how to handle problem with peolpe :

1. Before nak marah ke ape, cool down 1st, jgn gelojoh nak sound org. (ingat org lain jugak ada perasaan)
2. Istifar dlu byk2. Ingat kat tuhan. Pikir npew tuhan turun kan bala pada kite. ( itu pun kalo masih ingat kat tuhan la)
3. Basuh muka dgn air sekurang2 3x. ( jgn air panas atau teh o. Tu dah jadi minum petang!)
4. Turun kan ego!!!!
5. Pikir balik npew problem nie terjadi dari semua sudut. Think out of the box in safety zone!
6. Cari jln penyelesain yg terbaik utk 2-2 pihak.
7. Kalo kusut cari member or teman yg leh kasi pendapat munasabah+sarawk tapi funny ( utk hilang stress) Jgn cari member utk lepaskn geram. Kalo dpt member yg leh tahan xpe. Tapi kalo member yg jenis hot temper gak! Then abis la korang!!!
8. Rendah kan nada suara bila bercakap ketika menyelesaikan masalah ( xyah pai nak guna mic)
9. Berbaik lah sesama kite. Semua manusia sama je. Kite buat silap. Maaf2 kan jela
10. Bersolat mintak ampun dari tuhan. Moga allah lembut kan hati yg keras tu.. Amin

Tu je la yg aku leh share. Renung-renung kan. Selamat beramah!!!!

Btw pic yg kat atas tu gula2 momo, aku jumpa time lepak kat kedai mkn petang tadi. Aku beli coz packing lawa. Hahahahah

Sleep well for your health

Monday, February 8, 2010

Best nyer tidow. Tambah kalo time tengahari pas mkn. Feeling giler! Rase high je.. Hahah. Sebenarnyer tidow ni adalah satu hikmah tuhan jadi utk manusia. Seseorang tu paling kurang kena tidow 8jam. Kalo dpt tidow 20 jam tu melampau!!!.. Tidow adalah satu senaman utk merehatkan badan yg telah berkerja lebih dari time yg sepatut nyer. Tidow leh relax kan bdn, tenang kan fikiran, cas energy yg dah nak abis. Macam2 la. Bak kata tidow tu pekara baik. Pahala tu! Hehehe. Tapi jgn la tidow ikut suke hati. Kadang2 manusia nie suke tidow xikut timing. Pagi la, petang, ada lak yg time mahgrib.. Yalllah... Saper yg nak mimpi dia cam citer kungfu2 lawan naga raksaksa, then tidow la petang. Sure xjumpa naga jumpa, raksaksa. Pasti kan korang leh bangun. Kalo xbangun tu sure dah kena telan dgn dinasor. Hahahaha. Ape pun tidor secukup nyer. Heheheh

Cendol Titiwangsa

Sunday, February 7, 2010


Ini la 1 of aku nyer fav desert. Best giler. Cendol ni la lama menapak kat Titiwangsa nie. Kalo korang cari kat area Tmn Tasik Titiwangsa sure ada nyer. Terletak kat lot parking kete, blakang istana budaya. Cendol ni mmg sedap giler. Selain tu ada gak dia jual rojak dgn mee rebus. So kalo korang lepak kat area tu jgn lupa singgah. Sambil tu leh tgk tasik. Hehehehe... Best!!!!!

Be your self

Today Sunday. For sure those yg berpasangan sure keluar gi dating (Midvaley, BB, One Utama). Sometimes bila aku tgk those couple nie happy aku pun turut tumpang happy. Yela kan seronok tgk diaorg laugh together, enjoy those single moment together. But ada gak pasangan yg not berapa happy la. Sure there where misunderstood somewhere else. So bila sentuh bab relationship nie, there were too much thing related together. Money, times, parents, and most off all behavior.

Why most of the pasangan every times they do be with their partner they sure try to be someone else? Why can they be them self. For sure mostly all the guy. They sure be someone more lovely person. Semua ayat lembut, janji manis mcm gula2 kapas. But maybe it part of nature right. When ever you meet a girl please be soft with them. Even when we spoke with our mom also lembut right. But sometimes why do they have to be that kind of person? Bila depan pompuan je baik. But bila blakang, lain citer. Hahahahaha.. Tu part before couple...

Once they start relationship, they guys sure expose their bad behavior 1 by 1. And then why the girls can't excepts it with open minded? You guys dah promise before. Terima seadanyer, jgn compare dgn other person, stay live longer until the end. Tapi belum lagi the end dah masuk bab lain. Girl use to complain about guys. Say not prefect la, xmo ikut ckp la, jual ikan la. A lot of those stuff. Haiyaaaa. Before this xmo complain. Dah terjebak baru nak kecoh2. Maybe ada reason laki behave like that. Yela kan. Dah nak diri kan rumah tangga, at least they wanted the girl know how they behave, how they really act and most of it can do girl really excepts those changes before married? Because guys uselly changes after married. They need to become head of family, pay those bills, they house stuff. Working. Later got kids they money some more..

For me la, just be your self what ever you do in your life. No need to pretend to be some else. Maybe for 2-3 times can ( for sake of goodness). Semua org ada problem, semua org ada benda nak complain. But just remember. There nothing perfect in these world. Just terima ape yg ada. and try to improve menjadi yg lebih baik dari sekarang. Smoking to less smoking, sembahyang at least yg wajib buat dlu. Dari pemarah jadi lembut hati skit. Yg keras kepala, turun kan ego skit. Semua skit. Xperlu tukar semua. Kita tinggal kat dunia nie bersama. bukan sorang2.. Ape pun korang leh pikir kan sendiri. Aku doa kan those couple out there hope you guys last longer until married and those yg xde berdoa la pada tuhan, insyallah anda akan dpt jugak.. Amin...

Yoyoing!

Saturday, February 6, 2010
Wawawa.. Setelah lama xmain yoyo akhir nyer sentuh aku gak benda alah nie. Aku dah lama involve dlm dunia yoyo. Every Saturday ada meeting dgn member yoyoer yg lain kat Sunway. Kadang2 kat One Utama pun. Yoyo is very interesting toys to play with. Bukan utk budak2 je. Tgk dlu cara aku main then you will be suprised. If you guys interested nak tau psl yoyo nie, leh la dtg Sunway setiop sabtu kul 2 or leh gi kat website m-yo.com.. Slemat beroyo

Wall Climbing!

Fuhhhh.. Penat!!!! Lps abis je keje kat opis terus gerak ke Shah Alam. Wall Climbing!!!. 1st time after 7 year tinggal sukan nie. Ingat xmampu dah. Skali tadi nie, perghhh.. Mantap lagi beb. Thx to jawa coz kasi naik free. Hehehehe. Those korang yg xde aktiviti, leh dtg kat Extreme Park Shah Alam. Bukan takat wall je, futsal, skate park, football field, motocross, Burger King, Pizza and KFC sebagai kudapan. Yela kan penat main. Normal bukak sampai kul 1. Kalo leh dtg awal lagi bagus. Well, that all for today. T next time kalo aku panjat lagi aku take pic ok. Tadi xbudget pun nak naik. Heheheheh. Happy climbing!

Killing me softly

Friday, February 5, 2010
Struming my pain with his fingers
Singing my life with his words
killing me softy with his song
killing me softly with his song
telling my whole life
with his words
killing me softly with his song

I heard he sang a good song
I heard he had a style
and so i came to see
and listen for a while

and there he was this younge boy
a stranger to my eyes
Struming my pain with his fingers
Singing my life with his words
killing me softy with his song
killing me softly with his song
telling my whole life
with his words
killing me softly with his song

I felt all flushed with fever
Embarrassed by the crowd
I felt he found my letter
and read eachone out loud
I prayed that he would finish
but he just kept right on
Struming my pain with his fingers
Singing my life with his words
killing me softy with his song
killing me softly with his song
telling my whole life
with his words
killing me softly with his song

he sang as if he knew me
In all my darkness fair
and then he looked right through me
as if i wasn't there
and he kept on singing
singing clear and strong
Struming my pain with his fingers
Singing my life with his words
killing me softy with his song
killing me softly with his song
telling my whole life
with his words
killing me softly with his song

ohhhhhhhhhhh oohhhhhhh...lalalal..ohhhh lalaaaaaaa

Struming my pain with his fingers
Singing my life with his words
killing me softy with his song
killing me softly with his song
telling my whole life
with his words
killing me (softly)

he was strumming my pain
yeah he was seing my life
killing me softly with his song
killing em softly with his song
telling my whole life with his words
killing me softly with his song

Ni ada 1 of aku nyer fav song. Best dgr lagu nie. Lagu lama nie. Zaman era time aku kecik dlu. Feeling je dgr lagu nie. So pagi2, time before gi class, sure dgr lagu cam nie.. Heaven

iPad

Thursday, February 4, 2010

Nie dia. Teknologi baru dari Apple. iPad. Benda alah ni sama cam iphone tapi size besar la. ( Besar sgt!!!) iPad ni superb coz korang leh view semua dlm size yg besar. Paling best kalo korang main game.. Perghhhhhh.. Heaven!!! Tapi aku still confuse nak beli ke x. Coz ape yg aku harap kan dari alat nie xde. Cam multifunction, camera.. Kalo diaorg leh adjust balik mabye aku akan beli. So terpaksa la waw terus kan niat membeli iPhone 4G. Heheheheh..