<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6104999151148383344\x26blogName\x3dOver+the+Edge\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://petrareza.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://petrareza.blogspot.com/\x26vt\x3d-3967951456989083891', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Penghargaan

Wednesday, April 14, 2010

Yup! Appreciation! The most honor thing yg semua org nak. Ape benda yg kita buat, xkira la besar kecik, yg penting mesti appreciate ape yg kite buat. Something just wonder npew susah sgt nak appreciate something. For us benda tu kecik, but other will thinks it as a big issues. Even gi umah kenduri kawin pun dapat bunga telur. That mean they really appreciate pada yg datang and to repay back diaorg kasi la bunga telur ( kadang-kadang gula2. Duit pun ada gak). But ada some part yg kite susah nak dpt appreciation dari org. Walaupun dah byk kali kite buat benda yg sama and hopping the same thing happen, they still dont get it. Kena cakap bahasa batu ke ape???? Sendiri mau ingat la. Kalo gi kedai mamak 2-3x, org lain dah hulur duit, so next time time kite lak kena hulur. Xberagak kalo tiap-tiap kali nak hulur. Tapi just remind our self that, we do good to people, either they treat us good or bad is up to them. Their own choice. The best part it, they will get pay back if they do bad to us. No need to wait until judgement day. Just couple minute.. Think well..

Live must go on.

Tuesday, April 6, 2010

Ape yang kite semua tahu, bahawa arallyarham abg din beramboi telah meninggalkan kite pade jumaat yang lalu. Sedih sgt rase nyer. Semua org sedih. Dia baru je nak naik dlm dunia seni ni. Dah sampai klimax. Tapi ape kan daya, Tuhan sayang dia lebih dari kite semua. Ada rahmat disebalik itu. Tapi sejak berkenal dgn abg din walaupun sekejap je, byk benda yg wa dah belajar dgn dia. Mmg byk input walaupun semua nyer dari segi lawak merapu. Lawak abg din ada class tersendiri. Xsama cam dgn org lain. Dia sentiasa je ada input.

Sewaktu ada dgn dia byk benda yang dia suke citer and byk sgt perkataan baru yang wa dgr. Misal nyer "hanjing". Abg din suke sgt sebut benda nie. Maybe sebab anjing tu terlalu direct, so dia sebut hajing. Xpun dia slalu sebut "jing". Shortcut. Yang lagi satu "international". Abg din sebenarnyer nak kita org panggil dia diva. Dia pun nak merasa jadi superstar. So dia slalu sebut "international". Abis je wat keje, "tgk, cepat je abis, aku international". Mean cara dia keje sama taraf dgn international artis.

Mmg byk benda yang abg din tinggal kan dgn wa. Dia pernah citer yang time umur dia sama dgn wa dia buat ape. Mmg sedih bila dgr citer dia. Skrg dia baru nak naik. Aku masih ingat ada 1 time tu dia ajak wa naik kete Mitshubishi baru dia. Dia citer pasal kite tu dgn wa. Since wa pun mmg minat kete. So dia slalu gak citer pasal kete tu dgn wa. Then dia bawak wa gi jalan2, then beli kan 1 team nasi ayam kukus dari mamat kat tepi jalan nie. Dia mmg xpernah kisah ape pun. Dia lalu je ingat org. Ada sorang mamat nie keje tmpt dia tapi slalu jumpa dgn abg din gak. So ada ari tu abg din ckp cian budak nie. Keje keras. Patut kena kasi naik gaji nie. Abg din lebih riasau kan org lain dari diri dia sendiri..

Kalo nak citer mmg panjang, and sure akan feeling kaw2. Ape pun wa bersyukur yg tuhan dah ketemukan aku dgn seseorang yang betul aku nak jumpa 15 tahun dlu. Walaupun sekejap je, wa dah rase kan yang dia adalah someone yang mmg xde penganti. Wa doa kan agar Allh s.w.t mencucuri rahmat keatas roh nyer dan menempatkan dia bersama dgn org yg beriman.